EPB

Een gebouw moet voldoen aan verschillende eisen op het vlak van energieverbruik, isolatie, ventilatie, oververhitting, luchtdichtheid, hernieuwbare energie,…

In Vlaanderen is het sinds januari 2006 verplicht om voor elke nieuwbouw, verbouwing en uitbreiding te voldoen aan de geldende EPB-eisen. Deze eisen worden opgelegd door het VEA. Een gebouw moet voldoen aan verschillende eisen op het vlak van energieverbruik, isolatie, ventilatie, oververhitting, luchtdichtheid, hernieuwbare energie,…

Met DUODECIM nemen wij niet enkel de administratieve afhandeling op ons maar zorgen wij voor gericht advies op maat van uw bouwproject. Zodat u ook op langere termijn de voordelen ondervindt van de juiste keuzes. Dit gebeurt uiteraard in overleg met uw architect of bouwheer.

Alle informatie met betrekking tot EPB kan u terugvinden op www.energiesparen.be

Hoe gaat dit in zijn werk?

Voor de start van de werken zorgen wij voor een eerste EPB berekening. Hierin wordt een eerste richtwaarde bekomen van het E-peil en S-peil. Deze simulatie doen wij op basis van informatie van uw architect, aannemer(s),… Voor de start van de werken (en na goedkeuring van de bouwvergunning) worden deze eerste resultaten officieel ingediend onder de vorm van de startverklaring.

Tijdens de uitvoering van de werken zijn wij steeds beschikbaar voor het maken van tussentijdse simulaties.

Na het realiseren van uw bouwproject maken wij een EPB-verslag op. Dit is een realistische studie op basis van de toegepaste materialen en systemen. Hierbij worden alle gevraagde resultaten berekend zoals warmteverliezen, luchtdichtheid, isolatie, ventilatie, verwarmingsinstallatie, ramen en deuren, oriëntatie en bezonning, beschaduwing, leidingverliezen, koeling, hernieuwbare energie… Evenals het definitieve E-peil en S-peil. Dit dossier is samengevat in de EPB-aangifte welke wij vervolgens indienen bij het VEA.

Voor meer informatie over onze diensten en prijzen kan u ons altijd contacteren via het contactformulier op de website, via mail of telefonisch.